Historie

Sportvereniging Nieuw Utrecht is in 1995 ontstaan uit de voormalige verenigingen ISU en UTS, en de nijpende behoefte van Turkse voetbal liefhebbers om te voetballen. Na vele jaren met een verouderd clubhuis en velden van slechte conditie is de club in 2012 verhuisd naar het nieuwe sport complex. Het oude complex was gevestigd op sportpark Terweide aan de Hogeweide 1 te Utrecht. Het nieuwe complex is gevestigd op Sportpark Rijnvliet 3 te Utrecht.
Nieuw Utrecht is een voetbalvereniging die streeft sinds de oprichting naar een multicultureel karakter. De vereniging gelooft namelijk in de kracht van diversiteit. Jarenlang voert SVNU actief beleid om de leden met verschillende achtergronden thuis te laten voelen binnen de club. Inmiddels is de samenstelling van de senioren erg divers en bestaat uit een vijftal culturen. Nieuw Utrecht is een dynamische vereniging van doeners die naar continue verbetering streeft.

historie2

historie