Onjuiste berichtgeving in de media

6 juni 2016

Vandaag hebben we in de media opnieuw verschillende berichten over onze vereniging gelezen. Berichten waar we ons wel over verbazen. De wethouder, de heer Jansen, is blijkbaar dag en nacht bezig met het verspreiden van berichten waar onjuiste informatie in staat. Dit heeft hij 2 jaar geleden ook al gedaan en uiteindelijk heeft hij daar zijn excuses voor moeten aanbieden.

Zo staat er in een bericht op nu.nl dat we een schuld van 150.000 hebben opgebouwd. Laten we duidelijk zijn dat dit geen schuld is dat opgebouwd is maar een bedrag waar nog altijd onenigheid over heerst. Volgens ons is dit geen bedrag wat doorbelast zou mogen worden, volgens de Gemeente mag dit weer wel. De rechter heeft hier een uitspraak over gedaan maar het proces voor hoger beroep loopt nog. Daarnaast hebben we aangegeven dat als we het bedrag terug moeten betalen, dat dit dan onder realistische en acceptabele voorwaarden moet. Laten we eerlijk zijn, een sportvereniging opzadelen met een bedrag van 6500 per maand + alle overige vaste kosten, hoe realistisch is dat? Waarom zou een professional op dit niveau dat doen? We kunnen niet anders dan concluderen dat de wethouder zijn eigen plannen wil doorzetten zonder te luisteren naar de belangen van onze leden en nog belangrijker: de belangen van de Utrechtse samenleving.

Voor alle details rondom deze kwestie verwijzen wij u door naar ons persbericht van 01-06-2016

SV Nieuw Utrecht