SV Nieuw Utrecht rookvrij!

3 januari 2018

Vanaf 01-01-2018 zijn wij rookvrij

SV Nieuw Utrecht is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We zetten daarom vanaf 01-01-2018 de stap naar een rookvrij sportterrein. Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt SV Nieuw Utrecht iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Met een rookvrij sportterrein dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst.  Kijk voor meer informatie over de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ op www.rookvrijegeneratie.nl of bekijk de video.

Vanaf 01-01-2018 zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht en buiten het terrein te roken. De plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. We rekenen op uw medewerking om samen met SV Nieuw Utrecht te zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor onze jeugd en alle andere bezoekers.

Voor vragen kunt u terecht bij het bestuur. Lees meer over rookvrije sportterreinen op www.hartstichting.nl/rookvrij o f bekijk de video’s op youtube: