Teamindelingen winterstop 2019-2020

21 december 2019

Beste leden, ouders, vrijwilligers en sportvrienden.

Het gedeelte van teamindelingen voor de jeugd is misschien wel het zwaarste onderdeel voor elke vereniging. Het indelen van de kinderen kost heel veel tijd en energie en er zijn elke keer weer meerdere vrijwilligers mee bezig, en helaas is dit ook weer een onderdeel waarbij het onmogelijk is om iedereen tevreden te stellen.

Helaas hebben we aan het begin van het seizoen heel vaak te maken met ouders die niet afmelden en ook niet komen opdagen of juist veel te laat afmelden. Dit zorgt er steeds weer voor dat de indelingen niet geheel naar wens en volgens ons doel uitgevoerd kunnen worden. Zo zijn we seizoen 2019 – 2020 gestart met teamindelingen waarbij in veel teams spelers zijn ingedeeld die eigenlijk te jong zijn voor de categorie waarin ze dan moeten voetballen. In sommige gevallen is dit bewust omdat sommige kinderen juist meer uitdaging nodig hebben maar meestal is het streven om kinderen in te delen op leeftijd

Gelukkig hebben we in de afgelopen maanden meerdere nieuwe aanmeldingen ontvangen waardoor het nu mogelijk is geworden om spelers door te schuiven naar de “eigen” categorie. Dit geeft elk kind meer kans op betere ontwikkeling en nog veel meer plezier in het voetbal. We hebben gedurende de eerste seizoenshelft ook gezien dat meerdere spelers het te uitdagend vonden om in een hogere leeftijdscategorie te voetballen.

Daarom heeft de jeugdcommissie onder leiding van de technisch coördinator besloten om in de categorieën O9 t/m O12 een aantal wijzigingen door te voeren, hierbij is zoveel mogelijk rekening gehouden met leeftijd en niveau van het kind.

Uiteindelijk is het doel niet dat we elke wedstrijd weer winnen, ons doel is dat elk kind op eigen niveau kan sporten en daar zoveel mogelijk plezier in heeft. Wij zijn er van overtuigd dat deze nieuwe indeling het beste is voor de kinderen in deze categorieën en ons ook de juiste middelen geeft om weer te bouwen aan een succesvolle seizoenshelft.

Natuurlijk kan het zo zijn dat de wijzigingen in de teams ook weer vragen oproepen en ouders meer informatie nodig hebben. De club is de komende dagen gesloten maar op woensdag 8 januari is er een gezamenlijke training voor alle teams en een ouderavond voor de ouders. Tijdens deze avond worden zaken nogmaals uitgelegd en is er ruimte om vragen te stellen.

Klik hier voor de indeling voorjaar 2020

Klik hier voor het trainingsschema