Voetballer Nieuw Utrecht in kritieke toestand na kopstoot ploeggenoot

24 september 2017

Tijdens de wedstrijd tussen Vriendenschaar 2 en Nieuw Utrecht 2 in Culemborg is vanmiddag een speler van Nieuw Utrecht door een teamgenoot mishandeld. Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels is zijn toestand stabiel, maar is hij nog niet aanspreekbaar. Namens het bestuur wil voorzitter Efrail Atak allereerst benadrukken dat onze gedachten nu eerst liggen bij het slachtoffer, we zullen contact zoeken met zijn familie, informeren naar zijn toestand en hen de ondersteuning bieden die zij verdienen.

Volgens voorzitter Efrail Atak van Nieuw Utrecht ontstond er ruzie omdat het slachtoffer pingelde in plaats van de bal naar de dader af te spelen. Er ontstond vervolgens een woordenwisseling. Atak: “Er is verder niet geslagen. Opeens was er die kopstoot.”

Het slachtoffer was er zeer slecht aan toe. Het incident vond tien minuten voor het einde van de wedstrijd plaats en leidde tot grote consternatie op sportpark Terweijde. Na overleg besloten beide verenigingen de wedstrijd tussen de eerste elftallen van Vriendenschaar en Nieuw Utrecht die ’s middags zou plaatsvinden niet meer te spelen. Vriendenschaar zou tegen de Utrechters zijn debuut maken in de tweede klasse. Volgens Atak een logische keuze. “Als er zoiets is gebeurd, ga je niet gezellig nog een wedstrijd spelen.”

De dader, die uit Zeist komt, was intussen weggegaan en is voor zover Atak weet nog niet aangehouden door de politie. De man was overgekomen van een club in Woerden en speelde pas twee weken bij Nieuw Utrecht. “We kennen hem dus nog niet zo goed. Dat gaat ook niet meer gebeuren, want na onderling overleg hebben we besloten dat hij bij ons nooit meer zal voetballen. Onafhankelijk van wat de KNVB en Openbaar Ministerie besluiten. Dit tolereren we niet. Als iemand de bal niet afspeelt, reageer je niet op deze manier. Hij is bij deze geroyeerd.”

SV Nieuw Utrecht kan en zal dit soort excessen niet accepteren. Spelers die dit soort mishandelingen toch uithalen, horen niet bij onze club en zullen per direct te horen krijgen dat zij niet meer welkom zijn.

Efrail Atak, voorzitter SV Nieuw Utrecht

Namens het gehele bestuur van SV Nieuw Utrecht